VELUWE TRADE CENTER VAN START IN APELDOORN

Apeldoorn is met ingang van 1 oktober een markant pand rijker. Het voormalige kantoorgebouw van de ING-bank op de hoek van de Deventerstraat en de Regentesselaan begint namelijk een nieuw leven in het hart van de Apeldoornse samenleving met de veelzeggende naam ‘Veluwe Trade Center’.

 

De Klarenbeekse ondernemer Sam Verwaijen, bekend van zijn conferentiecentra ‘Het Glazen Huis’ en ‘Veerkracht’, is de voortrekker van dit ambitieuze hergebruikproject. Hij voorziet dat het opvallende bedrijfspand binnenkort weer volledig in gebruik is door een beperkt aantal nieuwe zakelijke huurders. “Veluwe Trade Center is in de nieuwe conceptuele opzet ideaal voor corporate-afdelingen van bedrijven of voor dienstverleners die oog hebben voor een originele en prestigieuze werkplek. Ik ga graag met ze in gesprek.”

 

Het nieuwe Veluwe Trade Center wordt geroemd vanwege de organische vormgeving van het bekende architectenbureau Alberts & Van Huut, dat ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van het veelgeroemde Isala-ziekenhuis in Zwolle. Bij de bouw is niet op kosten bespaard. De gebruikte materialen verraden de duurzame visie van de architecten en de opdrachtgever. Het interieur is eigentijds en van hoog niveau. Zo kent het vier verdiepingen tellende gebouw naast moderne werkplekken en vergaderlocaties een opvallend groot Atrium dat belicht wordt door een glazen dakkoepel.

 

Naast het vinden van nieuwe huurders is een van de prioriteiten het selecteren van een cateraar die bij de uitstraling van het duurzame Trade Center hoort. Verwaijen: “We denken aan een regionale horecaondernemer die zich onderscheidt met een duidelijk concept en een biologische menukaart. Die weet in te spelen op de behoeften van de hedendaagse zakelijke klant en die bij voorkeur gebruik maakt van Veluwse toeleveranciers.”

 

Verwaijen ziet een laagdrempelig handelscentrum voor zich waarin, naast de vaste ‘bewoners’, Veluwse zakenmensen elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten, met elkaar kunnen eten en zaken kunnen doen. Flexplekken op de begane grond, waar men in alle rust met de laptop kan werken, complementeren de ontspannen zakelijke ambiance van het nieuwe trefpunt.

 

Om de toegankelijkheid en de inloop van het Veluwe Trade Center te vergroten zijn er door de investeerder aan de zuid- en oostkant twee nieuwe glazen hoofdingangen gemaakt. Daarnaast zijn er speciale directieparkeerplaatsen en een nieuwe parkeergelegenheid voor maar liefst 72 auto’s.

 

Volgens Sam Verwaijen kunnen potentiële huurders hun specifieke wensen ten aanzien van indeling en voorzieningen voor de ingebruikname kenbaar maken. En dat geldt ook voor de cateraar.

 


 

Voor meer informatie: www.vtc-apeldoorn.nl – communicatie@vtc-apeldoorn.nl

Mannes Smelt (Thoma PostJr Makelaars) – telefoon: 06-51685574 – 055-5260860

Sam Verwaijen (Veluwe Trade Center) – telefoon: 055-3011082

Author: VTC